Az egyre népszerűbb SUV autó tipúsokra gondolva a Firestone bevezette a Destination Wintert-a gumiabroncs téli modelljét.

A Firestone mérnökei a Destination Winter modellt a sikeres Winterhawk 3 futófelülete alapján alakították meg és a SUV autókhoz igazították, amelyekhez a szélesebb autógumi-méret szükséges. Érdemes megjegyezni, hogy az ADAC által tavaly végzett téli gumiabroncs teszten a Winterhawk 3 magas, 2. pozíciót foglalt el.

Az abroncsgyártó elképzelése szerint a SUV szegmens részesedése a teljes európai újautó-piacon 2021-ben várhatóan eléri kb. 20% -ot. Ez azt jelenti, hogy a megfizethető ár mellett növekszik majd a jó minőségű nyári és téli gumik iránti kereslet. A Destination Winter modell a cég válasza a SUV szegmens növekvő népszerűségére.

A Destination Winter modell ugyanúgy, mint Winterhawk 3, a NanoProtech ™ keveréket használja, amely jelentősen javítja a tapadást nedves útfelületen. Az abroncs kiegyensúlyozott tulajdonságokat, komfortot és kormányzási precizitást biztosít, a kemény téli körülmények között.

A Destination Winter Firestone modell  13 kulcsméretben, 16”-tól  17”-ig  kapható.