BRIDGESTONE – A VILÁGELSŐ

A Bridgestone Corporation a világ vezető gumiabroncs és gumitermék vállalata. A konszern és leányvállalatai a világ 25 országában 178 gyárat üzemeltetnek és több mint 144.000 munkatársat foglalkoztatnak, míg termékeit több mint 150 országban értékesítik.

A Bridgestone Csoport 2008-ban nyitotta meg teljesen automatizált magyarországi gyárát Tatabányán, ahol több mint 700 főt foglalkoztat. A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárban 2015-ben összesen 1,8 millió db ultra magas teljesítményű (magas sebességindex, nagyméretű, elsősorban prémium kategóriás autókra gyártott) abroncs készült több mint 230 abroncsméretben.

A  Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. a közelmúltban a Bridgestone belső auditálása során eredeti beszállítói tanúsítást szerzett, és tervei között szerepel, hogy 2017-től vezető autómárkák számára közvetlenül szállítson gumiabroncsokat.

A BRIDGESTONE MINT TECHNOLÓGIAI PARTNER

Bridgestone a vezető nemzetközi OEM (eredeti alkatrész) beszállító vállalatok egyike. Termékei minőségét, amit olyan díjak és elismerések is igazolják, mint a +C16, a 2014. évi BMW Beszállítói Innovációs Díj vagy a Volkswagen Csoport Díj.

Az autógyártók új fejlesztéseiknél is együttműködnek a Bridgestone-nal. A Bridgestone például a BMW kizárólagos technológiai partnere az i3 és az i8 modellek abroncsainak fejlesztésénél.

A BRIDGESTONE VILÁGELSŐ A TECHNOLÓGIÁK TERÉN

A Bridgestone folyamatosan és világszerte fektet be új technológiák fejlesztésébe és alkalmazásába. A vállalat által éves szinten kutatás-fejlesztésre fordított összeg 700 millió euro, vagyis a cég árbevételének mintegy 2,5%-a, amely egyedülálló nagyságrendet képvisel a gumiabroncs iparban.

Air Free Concept

A Bridgestone bemutatta az Air Free gumiabroncs tervét, amelyhez nem kell levegő, és teljes egészében újrahasznosítható.

Air-Free-Concept

Nano Pro-Tech

A polimer keverék egyenletesen vezeti el a feszültséget és a felgyülemlő hőt, ami megakadályozza a gumiabroncs deformálódását.

NANO

Ologic

Az Ologic technológia csökkenti a gördülési ellenállást, ami kisebb üzemanyag-felhasználást von maga után. Az abroncsok tapadása ennek ellenére rendkívül jó.

logo4