A Bridgestone, a világ első számú gumiabroncs – és gumiterméket gyártó cége, bejelentette a Battlax Adventure A41 piaci bevezetését. A motorkerékpár gumiabroncsai az ikonikusnak számító BMW R1200GS és BMW R1200GS Adventure motorok eredeti felszereléseként is alkalmasak lesznek.

A Bridgestone kalandvágyók számára fejlesztette ki a Battlax Adventure A41-et. Olyan motorgumit akartak készíteni, amely tökéletes magabiztosság érzést nyújt a motorosok számára, és arra ösztönzi őket, hogy hajszolják kalandokat, bárhol is legyenek. „Az A41-et valamennyi motorozási körülményre tervezték” – magyarázta Nico Thuy, a Bridgestone EMEA, Motorcycle Europe vezetője. „Olyan motorgumi, amelynek segítségével úgy vezetsz, hogy bármilyen időjárási körülmények között élvezetes és páratlan élményben lesz részed.”

Ez a sokoldalú teljesítmény a mintázati elemeknek köszönhető. A mérnökök a Bridgestone egyspirálos öv technológiáját használták a motorgumik súlyának csökkentése, a lökéscsillapítás maximalizálása, és a vezetési kényelem javítása érdekében. Az új barázdamintázat, amelynek jellemzője a hátsókerék közepén lévő nagy tömbök, és az első kerék közepén az alacsony SEA/LAND arány (a futófelületen lévő pozitív és negatív mintaelemek aránya) biztosítják a stabilitást még nagy sebesség és teljesen terhelt állapot esetén is.  Továbbá az élenjáró stabilitásnak és az új mintázatnak köszönhetően még lenyűgözőbb tapadást nyújt mind az egyenesekben, mind pedig a kanyarokban, mindezt az élettartam feláldozása nélkül.

Nedves útviszonyok mellett a vezetési magabiztosság növelése érdekében a Bridgestone a SEA/LAND arány növelésével maximalizálta a vízelvezetést a gumi vállainál.

A sokoldalú, nagy teljesítményű, kitűnő stabilitású motorguminak köszönhetően, a Bridgestone rendkívül elégedett a Battlax Adventure A41-gyel. És ez még nem minden: A BMW Motorrad az A41-et az ikonikusnak számító R1200GS és R1200GS Adventure eredeti felszereléseként hagyta jóvá.

„Büszkék vagyunk, hogy minket választottak ki, hogy az R1200GS-eket és R1200GS Adventure-öket motorgumikkal lássuk el.” „Ebben a projektben való részvétel – az R1200GS-sel és R1200GS Adventure-rel, valamint a többi világhírű motorkerékpárral együtt – kivételes megtiszteltetés a számunkra. Ez elismerést jelent a termékeink minőségét illetően, valamint a vezetőszerepünk a gumiabroncs-fejlesztési technológiákban, és a BMW Motorrad-dal az 1995-ös évre visszanyúló hosszú távú partnerségünk számára. Örömmel várjuk a BMW Motorrad-ot következő izgalmas kihívásait, hogy azokban is támogassuk őket.”

És a jó híreknek itt még nincs vége. A közelmúltban a BMW Motorrad az A41-et a BMW F750GS és a F850GS eredeti felszereléseként is jóváhagyta.

A Battlax Adventure A41 sorozat a cserealkatrészek értékesítési utáni piaca számára is elérhető. 16 méretben gyártjuk, a motorgumi így biztosan mindenkinek az igényeinek megfelel, aki motoros kalandra vágyik.