Bridgestone abroncsokon ért el kiváló eredményt a Kecskeméti Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai karának hallgatói által épített napelemes autó a világ egyik legjelentősebb napelemes autó versenyén, a dél-afrikai Sasol Solar Challenge versenyen.

A kecskeméti fiatalok által épített MegaLux összesen 4.033 km-t tett meg kizárólag napelemes meghajtással, amely eredménnyel a kecskeméti csapat a 3., azaz dobogós helyezést érte el.

A Dél-Afrikában szeptember 24–október 1. között megrendezésre kerülő „szuperautó-versenyben” neves európai, ausztrál, japán és dél-afrikai egyetemek és főiskolák csapatai álltak rajthoz, hogy keresztülszelve Dél-Afrikát, Pretoriától Fokvárosig teljesítsenek minél nagyobb távot, kizárólag napelemes meghajtással.

A Bridgestone, a világ vezető gumitermék és gumiabroncs vállalataként az idén is speciális, kifejezetten a versenyre tervezett és gyártott, ultrakönnyű, alig 1,5 kg súlyú gumikkal segítette a fiatal kecskeméti mérnökökből álló magyar csapatot, akik a rendkívül könnyű és strapabíró abroncsoknak is köszönhetően tudtak dobogós helyen végezni a rangos megmérettetésben.

A Kecskeméti Egyetem GAMF csapata által tervezett MegaLux már múlt évben is hatalmas sikert aratott, amikor az ausztráliai Bridgestone World Solar Challenge versenyen, megelőzve számos világhírű egyetemet, a 46 rajthoz álló csapatból a 7. helyen ért célba, az alig 160 kg súlyú, javarészt szénszál-kompozitból készült magyar napelemes autóval.