Az Ecopia abroncsok legmagasabb szintű üzemanyaggazdaságosság és nedves tapadással rendelkező legújabb generációja egész évben kiváló teljesítményt biztosít [i].

A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékek gyártója, a Bridgestone piacra dobta az üzemanyaggazdaságos Ecopia abroncsok legújabb generációját. Az innovatív futófelület-mintázat és az új keverék-technológia alkalmazása a legjobb üzemanyaggazdaságossági osztálynak köszönhetően lehetővé teszi a nagy távolságokat kezelő flották teljes fenntartási költségeinek csökkentését – a megtett kilométerektől függetlenül.[i] Az Ecopia H002 abroncsok nedves útfelületen is kitűnő eredményeket érnek el[ii] és komfortérzetet biztosítanak egész évben, a téli abroncsokra vonatkozó európai szabályoknak való teljes megfelelés által.

Kategóriájában a legjobb, minden tekintetben

Az összes kiadások 30%-át adó üzemanyag messze a nagy távolságokat kezelő flották legmagasabb üzemeltetési költsége.[iii] Ezen túlmenően az ágazatnak egyre nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie a széndioxid-kibocsátásra vonatkozó uniós szabályozások és a közúti közlekedés – különösen kedvezőtlen időjárási viszonyokra vonatkozó – biztonságával kapcsolatos ismételt aggodalmak terén. Az Ecopia gumiabroncsok legújabb generációja az ilyen típusú napi kihívásokra lett kifejlesztve.
Az új Ecopia H002 abroncs a kategóriájában legmagasabb szintű üzemanyaggazdaságosságot az A-A-A európai besorolás kombinációnak köszönheti a kormányzott tengely, a hajtott tengely és a pótkocsi tengely tekintetében. A kormányzott, hajtott és vontatott tengelyeken alkalmazott új Ecopia abroncs alkalmazásával egy átlagos nagy távolságokat kezelő flotta évente több mint 200.000 eurót takaríthat meg az üzemanyagköltségekből és évente 546 tonnával csökkentheti a széndioxid-kibocsátást.[iv]

Az üzemanyaggazdaságosság terén elért előnyök mellett az Ecopia gumiabroncsok legújabb generációját, hogy nagyon nehéz körülmények között is lehetővé tegyék a tehergépkocsik haladását és biztosítsák a gépjárművezetők biztonságát. Ezek a gumiabroncsok esőben a kategória legjobb tapadását nyújtják, meghaladva a versenytársak termékeinek vonatkozó tulajdonságait, amint azt a TÜV SÜD is megerősítette. Az új Ecopia kiváló eredményeket ért el a nedves útfelülethez való tapadási képesség terén is, B-B-B európai besorolás kombináció mellett a kormányzott, a hajtott és a pótkocsi tengely tekintetében.[v]

Az Ecopia gumiabroncsok új generációja a téli időszakra is teljes mértékben készen áll, a nagy távolságokat kezelő flottáknak szánt abroncsok közül az egyetlen, amelyik 3PMSF és M+S jelölésekkel a jármű valamennyi tengelyére elérhető. Ez azt jelenti, hogy a termékcsalád megfelel a téli felszereltségre vonatkozó valamennyi európai előírásnak, mindek köszönhetően a flották egész évben élvezhetik az abroncsok által nyújtott kényelmet és nyugalmat.

Az Ecopia gumiabroncsok új generációja TÜV SÜD tanúsítvánnyal is rendelkezik a minőségre és biztonságra vonatkozóan. Ez az elismerés valamennyi – a kormányzott, a hajtott és a vontatott – tengelyhez tartozó abroncsra vonatkozik.

A Bridgestone átfogó szemlélete az üzemanyaggazdaságosságról

Az új Ecopia H002 2018 szeptemberében kerül a piacra 315/70R22,5 méretben a kormányzott és hajtott tengelyekre, valamint 385/55R22.5 méretben pótkocsikhoz, 2018 végéig pedig további négy termék lesz elérhető. A kínálat 2019-ben válik teljessé, beleértve a 60” profilt is, és tartalmazni fogja a nagy távolságokat kezelő tehergépkocsikhoz szükséges összes legfontosabb méretet.

Az Ecopia abroncsok új családja a Bridgestone, a flotta ügyfelek üzemanyag-hatékonyságának maximalizálását szolgáló átfogó megközelítésének legfrissebb kezdeményezése. A Bandag FuelTech® intelligens futózással, a Tirematics abroncs-ellenőrzési rendszerrel, valamint a kereskedelmi flották “Total Tyre Care” átfogó gumiabroncs-kezelő szolgáltatással együtt az Ecopia H002 nyugalmat biztosíthat a működési költségeket csökkenteni kívánó ügyfelek számára.

Paolo Ferrari, a Bridgestone EMEA vezérigazgatója elmondta: “A rendszeres kapcsolattartásnak és vizsgálatoknak, a kiterjedt és fejlődő szolgáltatási hálózatnak, valamint a “Total Tyre Care” gumiabroncs-kezelő rendszereink segítségével megszerzett ismereteinknek köszönhetően a Bridgestone bárki másnál jobban érti a flották igényeit. Ebben a gyorsan változó iparágban és világban a flották egyre inkább a hatékonyságot, a tartósságot, a biztonságot és a kényelmet keresik. Az egész Európából származó kulcsfontosságú flotta ügyfelekkel közösen kifejlesztett és több mint 14 millió kilométeren tesztelt új Ecopia H002 gumiabroncsok lehetővé teszik ügyfeleink számára mind a négy célkitűzés elérését a működési költségek csökkentése, a széndioxid-kibocsátás csökkentése és állandó teljesítmény biztosítása által egész évben.”

A Bridgestone EMEA cégre vonatkozó további információk megtalálhatók a www.bridgestone.eu és a www.bridgestonenewsroom.eu weboldalakon, valamint a Facebook, Instagram, YouTube, Twitter és LinkedIn közösségi felületeken.

[I] A osztályú üzemanyaggazdaságosság a 315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretek esetén a gumiabroncsok címkézéséről szóló európai szabályozásnak megfelelően. A kategória legjobb nedves tapadása a TÜV SÜD által 2018. július-augusztus időszakban, a Bridgestone Europe megbízásából, nedves felületen hegymenetben végzett teszt szerint. A tesztelt konkurencia termékek: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Jelentés száma:713136052-7

[II] A osztályú üzemanyaggazdaságosság a 315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretek esetén a gumiabroncsok címkézéséről szóló európai szabályozásnak megfelelően. Az előző generációhoz tartozó termékekkel megtett kilométerekkel azonos távolságok, a 2017-ben és 2018-ban elvégzett belső úttesztek alapján.

[III] B osztályú nedves tapadás a 315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretek esetén a gumiabroncsok címkézéséről szóló európai szabályozásnak megfelelően. A kategória legjobb nedves tapadása a TÜV SÜD által 2018. július-augusztus időszakban, a Bridgestone Europe megbízásából, nedves felületen hegymenetben végzett teszt szerint. A tesztelt konkurencia termékek: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Jelentés száma:713136052-7

[IV] Az ACEA álláspontját bemutató dokumentum: A nehéz tehergépjárművekre vonatkozó jövőbeni széndioxid-kibocsátási határértékek, 2018. április.

[V] Pénzügyi megtakarítások és széndioxid-kibocsátás csökkentése az Ecopia H001 előző generációjához képest. Az Ecopia H002 és az Ecopia H001 közötti különbség az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás terén a Vecto eszköz szerint, egy 4×2 vontatóból és pótkocsiból álló szerelvény esetén. A teljes flottára vonatkozó várható éves megtakarítás a következő feltevések szerint: flotta mérete 150 vontató és 150 pótkocsi, 130 000 km éves megtett távolság/tehergépkocsi, gázolaj ára 1,2 EUR/l.

[VI] B osztályú nedves tapadás a 315/70R22.5 és 385/55R22.5 méretek esetén a gumiabroncsok címkézéséről szóló európai szabályozásnak megfelelően. A kategória legjobb nedves tapadása a TÜV SÜD által 2018. július-augusztus időszakban, a Bridgestone Europe megbízásából, nedves felületen hegymenetben végzett teszt szerint. A tesztelt konkurencia termékek: Goodyear Fuelmax D, Continental Ecoplus HD3, Michelin X-Line Energy D2, Pirelli TH:01. Jelentés száma:713136052-7