A 2017. évi Genfi Nemzetközi Autószalonon jelentette be Paolo Ferrari, a Bridgestone EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régiójának elnök-vezérigazgatója a Bridgestone Olimpiai Partnerségének hatályba lépését az EMEA régióban. A sajtótájékoztatón vele együtt részt vett még Christophe Dubi, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) ügyvezető igazgatója is.

A partnerség hatályba lépésekor Paolo Ferrari elmondta: “A Bridgestone hosszú távú elkötelezettséget vállal az olimpiai mozgalom mellett azzal a céllal, hogy támogatásáról biztosítsa és megmutathassa erőfeszítéseit annak érdekében, hogy mindenki közelebb kerülhessen álmai megvalósításához. Hisszük, hogy ez egy erőteljes üzenet és a következő hónapokban látni fogják, hogy pontosan miként tervezzük igazán élővé tenni ezt az izgalmas partneri kapcsolatot. Személy szerint azt már most elmondhatom, hogy a sport egy egyetemes vonzerőt képvisel, és pontosan erre van szükségünk a régióban. Ez a partnerség egyfajta érzelmi töltéssel gazdagítja védjegyünket.

A bejelentéshez hozzáfűzve Christophe Dubi elmondta “Amikor a sportolók álmaik megvalósításáért küzdenek, igazán nagy együttérzésre van szükség. Nagyon szerencsések vagyunk, mert olyan szponzoraink vannak, akik hajlandóak befektetni az „Olimpiai márkába” és támogatni minket.” A NOB és a Bridgestone hosszútávú partnersége 2024-ig tart, lefedi a 2018. évi téli olimpiai játékokat PyeongChang városában, a 2020. évi tokiói olimpiai játékokat, a 2022-es pekingi téli olimpiai játékokat és a 2024. évi olimpiai játékokat.

A sajtótájékoztató keretében Paolo Ferrari beszélt a Bridgestone standján kiállított főbb innovációs elemről is. Ide tartoznak egyebek mellett a forradalmi áttörést hozó Bridgestone DriveGuard és a Turanza T001 legújabb generációs gumiabroncsok is. A kiállításon megtalálhatóak voltak a Firestone márka képviseletében olyan hasonlóan innovatív termékek, mint a Roadhawk és a Vanhawk 2, valamint nagy hangsúlyt kapott a Firestone Music Tour 2017 program is.