Az együttműködés jelzi a gyári szerelések visszatérését a Porsche-nél.

A Porsche a Bridgestone-t bízta meg azzal, a Porsche Cayenne harmadik generációjához gumiabroncsot szállítson. A Dueler H/P Sport abroncsokat, amelyeket 191 és 202 collos kerekekre szerelnek, teljes egészében Rómában, a Bridgestone Európai Műszaki Központjában fejlesztették ki. Az abroncsok gyártása a Bridgestone lengyelországi, poznan-i üzemében történik.

A Porsche Bridgestone abroncsokkal történő gyári szerelése fontos visszatérési lehetőséget jelent az abroncsgyártó számára. Az új Porsche Cayenne 15 sikeres évet tudhat maga mögött, és az új modellen már bonyolult és nagy kihívást jelentő vizsgálatok sorozatát végezték. Mivel terepjáróról beszélünk, tipikus sportautókra jellemző vonása, hogy az új, vegyes méretű gumiabroncsok legalább 19 collos felnikre kerülnek. A vegyes abroncsok javítják a stabilitást és a vezetési dinamikát kanyarokban. A gyári szerelésű Bridgestone abroncsokat N0 jelöli az oldalfalon.

Christophe De Valroger, az OE Europe alelnöke elmondta: „Nagyon büszkék vagyunk, hogy ehhez az ikonikus járrműhöz bennünket választottak beszállítónak. Nagy elismerés számunkra, hogy a világ egyik legigényesebb gyártója számára végezhettük ezt a fejlesztést. Ez kiválóan szemlélteti termékeink minőségét, a gumiabroncs-technológiák terén betöltött vezető szerepünket és a Porsche-val kialakított partnerségünk erejét.”